Minder sterfte borstkanker na deelname bevolkingsonderzoek

Vrouwen die hebben deelgenomen aan het bevolkingsonderzoek naar borstkanker, lopen de helft minder risico om te overlijden aan borstkanker. Tot deze conclusie komen onderzoekers van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC, in een onderzoek dat begin december verscheen in het internationale tijdschrift Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.
Driemaal Vrouwen bij wie borstkanker wordt geconstateerd en die voorafgaand aan die diagnose tenminste driemaal hebben deelgenomen aan het bevolkingsonderzoek naar borstkanker, blijken, volgens dit onderzoek, 49% minder kans te hebben om te overlijden aan deze aandoening.
Nog groter Bij vrouwen tussen de 70 en 75 jaar blijkt het effect van borstkankerscreening nog groter. Bij hen nam het risico om te overlijden aan borstkanker met 84% af. Voor vrouwen van 50 tot 69 jaar ligt dat percentage wat lager, namelijk 39%.
(Bron: Erasmus MC)

Radiotherapie Nederland

patientenvoorlichting bestraling


selecteer hier en bekijk diapresentaties over radiotherapie (bestraling)Wij onderschrijven de gedragscode van de Health On the Net Foundation
© 2012 Marjan van de Pol