Ex-kankerpatiënt heeft vaak problemen met levensverzekeringen hypotheek

(Bron: IKZ)
Mensen die ooit kanker hebben gehad, hebben de rest van hun leven problemen met het afsluiten van een hypotheek of levensverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg en het Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ).

Aan het onderzoek werd deelgenomen door 3.000 ex-kankerpatiënten. Van de genezen patiënten onder de 50 jaar had bijna 60 procent problemen bij het afsluiten van een levensverzekering. De meerderheid van deze mensen werd geweigerd en 20 procent moest een veel hogere premie betalen. Daarnaast ondervond een op de drie ex-patiënten hinder bij het krijgen van een hypotheek.
Het Verbond van Verzekeraars stelt dat verzekeraars niet verplicht zijn om iemand te accepteren. De verzekeraars gaan ervan uit dat ex-kankerpatiënten een verhoogd risico lopen. "Een brandend huis kun je ook niet verzekeren", aldus een woordvoerder. Bij ziektekostenverzekeringen speelt het probleem niet, omdat die een acceptatieplicht kennen.

Radiotherapie Nederland

patientenvoorlichting bestraling


selecteer hier en bekijk diapresentaties over radiotherapie (bestraling)Wij onderschrijven de gedragscode van de Health On the Net Foundation
© 2012 Marjan van de Pol