Steeds minder Nederlanders overlijden aan kanker

In de afgelopen twintig jaar overleden steeds minder mensen aan kanker. Preventie en betere diagnostiek en behandeling zorgden ervoor dat zestien belangrijke vormen van kanker minder vaak voorkomen en dat de kans op overleving is toegenomen.
Sterftekansen Daar staat tegenover dat de sterftecijfers van sommige vormen van kanker juist zijn gestegen, omdat ze vaker blijken voor te komen sinds de jaren ‘80. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers van onder meer het Erasmus MC, dat begin september werd gepubliceerd in de International Journal of Cancer.
Screening Steeds meer mannen met prostaatkanker (namelijk 87%, tegen 62% in de jaren ’80) en vrouwen met borstkanker (88% versus voorheen 76%) zijn na vijf jaar nog in leven. Dit hangt grotendeels samen met de toegenomen screening. Hierbij worden vooral meer beperktere tumoren en goedaardig verlopende varianten ontdekt, waardoor ook het aantal nieuwe gevallen toeneemt.
(Bron: Erasmus MC)

Radiotherapie Nederland

patientenvoorlichting bestraling


selecteer hier en bekijk diapresentaties over radiotherapie (bestraling)Wij onderschrijven de gedragscode van de Health On the Net Foundation
© 2012 Marjan van de Pol